Trei stiluri diferite de proiectare a fronturilor riflate

Ianuarie 25, 2023

img
Fronturile riflate au devenit în vogă în industria design-ului de interior, iar acum tot mai multă lume optează pentru ele când vine vorba de amenajarea interioară.

Ai văzut noile noastre fronturi riflate și cât de bine se integrează în orice stil? Acestea pot fi ușor de integrat dacă ții cont de câteva aspecte. În articolul de mai jos vom aborda trei stiluri diferite de design, în care am integrat fronturi riflate: minimalist, industrial și suprareal.

Ce sunt fronturile riflate și care este scopul lor?

Așa-numitele fronturi cu dungi, au devenit populare în Marea Britanie în urmă cu aproximativ 2-3 ani și au asaltat internetul, de la Pinterest la Instagram și până la revistele de design interior.

De asemenea, am putut vedea fronturi realizate prin tehnici DIY de lipire a șipcilor de lemn, din lemn masiv frezat și echivalentul modern din MDF, ultimul având două variante mai cunoscute și răspândite. Una este placa decorativă presată, care poate fi tăiată la dimensiune, iar cealaltă, disponibilă și printre produsele noastre la Nett Front, este realizată prin tehnica gravării dungilor în MDF și a fost concepută pentru a oferi o îmbinare perfectă, ceea ce constituie un avantaj uriaș în cazul compoziției mobilei. (A se vedea desenul tehnic.)

img

Dungile au fost proiectate astfel încât a fost lăsat luft de 3 mm în marginea fronturilor la îmbinarea sertarelor sau ușilor, obținându-se un aspect vizual mai estetic.

Fronturile riflate: noua tendință în designul de interior

Vechile modele clasice vor rămâne printre alegerile sigure și în viitor - de exemplu, dacă cuiva îi place stilul clasic regal, atunci o ușă cu frezare adâncă dintre modelele vechi este opțiunea perfectă. - În ultimii 2-3 ani am văzut că accentul a fost pus pe combinarea texturii și a modelului în fiecare industrie în funcție de culorile anului respectiv. Așa cum, finisajele ultramate au devenit populare după cele foarte lucioase, acum sunt la modă finisajele texturate, neuniforme, aspre etc.

În viziunea designului contemporan și în ce privește compoziția mobilei, se poate observa că nu există reguli referitor la decoruri. Ușile, de exemplu, pot fi combinate cu culori uni, cu orice imitație de lemn și de textură - este mai degrabă o reinterpretare a vremurilor de altădată, când fiecare mobilă era o piesă unică, bine lucrată (sculptată) și care a fost amplasată într-un mediu care radia de bogăția decorului (tapet, perdele, franjuri etc.), de lucruri de valoare (sculpturi, ornamente din aur, pietre prețioase, cărți vechi, marmură și alte materiale naturale prețioase). Această avalanșă de informație a fost simplificată și adusă la esență prin combinarea fronturilor riflate cu orice tip de decor (de exemplu, imitația de marmură) sau prin combinația culorilor (perete, culoarea uni a mobilei), a texturilor (perdea sau alte textile) și a accesoriilor moderne (robinete aurii și alte mânere de culoarea cuprului).

Din punctul de vedere al avantajelor, fronturile riflate oferă următoarele:

img
  • Posibilități infinite de combinare, fiind create colecții cu multe modele și elemente complementare
  • Compatibilitatea modelelor riflate cu corpurile tipice (frigider,mașină de spălat vase, jolly etc.) și nu numai
  • Repetiția frezării la modelele cu dungi nu este întreruptă estetic la întâlnirea a două fronturi
  • Moduri de expunere variate de la fronturi de mobilă până la placări perete
  • Continuitatea liniei asigurată la modelele cu dungi indiferent de lățimile fronturilor suprapuse
  • Compatibilitate cu majoritatea lungimilor de mânere
  • Siguranța găuririi pentru balamale
  • Mâner inclus în unele modele

Să aruncăm o privire și la modurile de aplicare ale fronturilor riflate înainte de a trece la notele de stil:

imgimg

Fronturile riflate: versatilitate în design

Știai că poți jongla cu fronturile riflate și să obții rezultate spectaculoase chiar dacă acestea nu sunt aplicate pe mobilier? Haide să vedem împreună cele 3 stiluri diferite de proiectare a fronturilor riflate.

Vom aborda trei stiluri diferite care la prima vedere sunt complet diferite, dar dacă privim în profunzime vom vedea că aceste stiluri au totuși ceva în comun. Scopul acestui articol este să ilustrăm și să dovedim că, dacă vă concentrați pe ambianța unui stil și înțelegeți caracteristicile de bază, atunci, devine foarte ușoară această transformare a unui stil mai vechi într-unul cu o înfățișare nouă, mai proaspătă.

Stilul minimalist

img

Începem cu acest stil care se bazează pe cel mai simplu principiu: mai puțin înseamnă mai mult. Atunci când proiectați vizual, luați întotdeauna în considerare elementele de bază: paleta de culori, forma și atmosfera. În cazul designului minimalist, știm că se bazează pe albul neutru, negru și contrastele de gri. Dar mai nou, a avut loc o reinterpretare a albului strălucitor și s-a făcut loc și albul mat, respectiv nuanțelor de crem foarte deschise pentru a-i da o perspectivă nouă acestui stil.

Astfel, dacă suntem la zi în ce privește culorile stilului, putem exclude imediat celelalte culori de pe paletă. În privința formei, minimalismul a căutat să evite întotdeauna formele organice, rotunjite, sau prea complicate, dar în tendințele actuale nu putem vedea decât acest lucru, de la masa în formă de amibă, la fotoliile și canapelele ovale, la pereții boltiți etc., așa că dacă le folosim în cantități mici, și suntem atenți la culorile menționate mai sus, nu ne vom îndepărta de stilul minimalist. Și apoi atmosfera care se referă și la stilul de viață: a fi minimalist înseamnă să captezi esența lucrurilor, să nu fi prea complicat, să fii simplu, liniștit, să creezi un spațiu care este opusul cotidianului gălăgios, aglomerat și împânzit de publicitate și stres. Lumea interioară a fiecăruia ar trebui să fie bogată și plină de viață, nu invers, astfel încât să existe mai multă viață pe tapet.

Sugestie: în cazul compozițiilor minimaliste, trebuie aplicate principii moderne. În colecțiile noastre cu fronturi riflate găsiți uși care au mâner frezat, le puteți folosi dacă nu vă place să aveți un mâner din metal pe ușă sau puteți utiliza sistemul de deschidere push pentru un design complet modern.

Stilul industrial

img

Stilul industrial și legătura acestuia cu fronturile riflate, care se încadrează probabil cel mai autentic în contextul contemporan. În ceea ce privește paleta cromatică, aceasta este similară stilului minimalist, cu diferența că sunt folosite culorile și nuanțele închise, negrul sau griul închis sunt culorile de bază, gândiți-vă la atmosfera din fabrici și la mediul înconjurător, unde metalele gri, pereții de țiglă vopsiți în roșu sau alb și pardoseala de beton definesc spațiul. Ca și în cazul stilului vintage, și aici avem libertatea de a folosi și combina imitații de lemn mai închise la culoare și diferite texturi (ceramică, beton etc.).

Stilul suprarealist

În final, prezentăm stilul cel mai special realizabil cu fronturile riflate, și anume stilul suprarealist. O subcategoria a stilului modern, suprarealul este ușor de recunoscut și mai greu de aplicat, deoarece vine cu un stil de viață extraordinar, departe de realitățile zilelor monotone.

img

Suprarealul este un stil care se plasează peste real și natural, ceea ce înseamnă din punct de vedere cromatic folosirea unor culori care se află deja în natură, dar într-un mod extins până la infinit. Suprarealiștii se inspirau din lumea subconștientului și a visurilor, și foloseau elementele naturii ca simbol în operele lor. Astfel, culoare albastră a cerului sau a oceanului, albul norilor sau albul de ouă, aurul ca metalul cel mai prețios, galbenul soarelui, sau culoarea nisipului sunt combinate cu accesorii manufacturate de om. Așadar putem spune că stilul suprarealist folosește culori uni combinate cu texturi diferite uni (aur, bronz, oglindă, acril) și rareori texturi clasice de imitație de lemn.

Sugestie: în cazul compozițiilor suprarealiste este recomandat să îmbinăm principiile clasice și cele moderne într-un mod mai eclectic sau chiar extrem. Atmosfera aparte a stilului este realizată de folosirea culorilor și a accesoriilor. Fronturile noastre riflate care nu conțin mânere frezate pot fi comandate și finisate în diferite culori ce vor crea o ambianță suprarealistă, cum ar fi Celest sau Bej Sahara.

Am reușit să te facem curios sau cel puțin să îți dorești să integrezi aceste fronturi riflate în casa ta? Aruncă o privire la produsele riflate pe site-ul nostru și haide să alegem împreună ce este mai potrivit pentru tine.