Știai că fronturile riflate se pot aplica și pentru placare perete?

Martie 15, 2023

img
Pentru o casă personalizată după nevoile proprii, trebuie să ne gândim la toate aspectele spațiului. Pereții reprezintă o mină de aur din punct de vedere al designului interior. Hai să vedem cum putem juca cu platforma ce reprezintă pereții și cum putem maximiza efectul dorit cu ajutorul placării de pereți MDF.

Pentru ce poți utiliza panouri decorative?

Când ne gândim la amenajarea locuinței noastre, fie vorba despre un apartament în oraș sau o casă particulară, este bine să fim atenți la tot ce înseamnă spațiu și suprafață ca să putem crea un ansamblu coerent, unic și personalizat. Aceeași idee este valabilă și pentru zonele de muncă, cum ar fi biroul nostru sau orice altă întreprindere pe care dorim să-l amenajăm conform preferințele noastre.

Panourile decorative, cu suprafața netedă sau riflată, reprezintă un mijloc creativ și versatil când vine vorba despre pereții locuinței sau ai locurilor de muncă. Acestea au puterea de a transforma orice perete gol într-o atracție decorativă ce leagă elementele încăperii. Este recomandat să alegem nuanțe care intră în dialog cu mobila și elementele de decor ale spațiului: fie că alegem panouri care creează un stil monocrom și minimalist, fie că mergem pe linia contrastelor sau a maximalismului, panourile decorative dau un plus de stil oricărei încăperi.

img

În bucătărie, un panou închis la culoare poate servi ca o tablă pentru mesaje (rețete, lista de cumpărături, zilele de aniversare din familie etc.), iar unul deschis la culoare poate crește sentimentul de spațiozitate într-o bucătărie de dimensiuni mai modeste. Folosite în camera de living, panourile decorative elevează spațiul, creând un efect finisat și personalizat, în concordanță cu paleta culorilor din încăpere. Pentru spațiile profesionale sau de timp liber, panourile decorative reprezintă cea mai mare sursă de inspirație care pot transmite mesajul și misiunea companiei. Într-un spațiu de recepție, de exemplu, un panou colorat bine ales dă prima impresie importantă clienților, iar într-o cafenea sau bar, transmite spiritul comunității și valorile întreprinderii. Panourile decorative sunt o investiție bună din cauza aspectului atemporal: fiind o suprafață cu efect instant, au potențialul de a constrânge personalitatea unei case sau afaceri într-un mod simplu și direct. Hai să vedem cum poți alege panourile care te reprezintă!

Cum să alegi placarea potrivită?

Primul pas pentru alegerea placării de perete de potrivit este definirea stilului și a compoziției camerei/încăperii unde o să le plasezi. În acest articol de blog, poți citi în detaliu despre stilurile și compozițiile preferate designerilor interior. Pe scurt, ai de alege dintre stilul clasic, tranzițional, modern și contemporan.

Prima ta alegere îți va deschide lumea spre detaliile concrete ale încăperii, cum ar fi decorul și ambianța generală. Ai de ales materialele cu care vei lucra (de exemplu, pentru un efect natural, vei putea alege o imitație de lemn sau de textură, iar pentru un plus de efect și caracter, o suprafață riflată). Paleta de culori tot ține de prima ta alegere de stil, și în concordanță, ai de ales dintre culori uni (de exemplu, pentru un stil contemporan minimalist) sau structo (pentru un stil modern industrial).

imgimg
imgimg

Dacă ai o viziune clară despre ambianța generală pe care vrei să obții acasă la tine sau la locul de muncă, tot ce ai de făcut este să combini elementele specifice stilurilor pentru un efect uniform, stilat și de bun gust. Un stil clasic, de exemplu, cu inspirație vintage îți va deschide alegerile spre culori pudrate și pastelate, iar dacă preferi o combinație tranzițională între tradițional și modern, poți alătura culori care îmbină cele două lumi care te reprezintă.

Pentru un a declanșa un joc al spațiului și al dimensiunilor, placarile de perete cu fronturile riflate sunt opțiunea ta cea mai bună.

Fronturi riflate ca placări de perete

Fronturile riflate s-au născut din dorința de a transforma sensul nostru de spațiu și de a oferi un plus de stil și personalitate încăperilor într-un mod simplu și sofisticat. Riflajele schimbă atingerea netedă a panourilor și aduc un plus de senzualitate. Fiindcă pot fi alese în nenumărate culori din paleta noastră, fronturile riflate funcționează ca un cameleon de design interior: pot deschide sau închide spațiul, pot deveni un loc de joacă sau pot provoca un aer mai profesionist și serios. Ține de viziunea noastră unde și în ce nuanță le plasăm în spațiul nostru.

Este recomandat să ținem minte de câteva reguli simple când vine vorba de combinarea fronturilor riflate cu corpurile tipice din casă. În primul rând, aveam libertatea de a combina fronturile în stil modern cu perechea lor în stil clasic din gama G22. Astfel putem crea compoziții de mobilier atât în stil clasic, cât și tranzițional, acestea devenind mai interesante și atractive, cu un efect mai dinamic care oferă spațiului extravaganță. Pentru un efect de prospețime și contemporaneitate, vă recomandăm să combinați fronturile riflate cu perechea lor din colecție, fără riflaje.

În al doilea rând, cu ajutorul colecției de frezări Nett Front putem atinge un stil personalizat contemporan. Fiecare colecție conține patru modele de frezări, având ca denumitor comun potrivirea cu frezarea de cant. Pentru a vă găsi stilul ce vă reprezintă, vă recomandăm să combinați modelele între ele în compoziția de mobilier, după preferințele proprii pentru un rezultat adecvat vieții voastre.

Să nu uităm că fronturile riflate trebuie să se armonizeze cu toate elementele de mobilă și de decor, precum și accesoriile încăperii în care le plasăm. Să ținem cont, de exemplu, că un panou de culoare naturală nu se va combina bine cu accesorii de plastic, iar lângă un panou pudrat pentru camera copiilor, mai bine evităm elementele decorative cu aspect metalic. Dacă avem în minte ambianța generală pe care vrem să o creăm, aceste repere de stil ajută să evităm greșeli care fac locuința sau spațiul profesional de prost gust.

În final, este important să menționăm că efectul fronturilor riflate poate fi elevat de corpurile de iluminat pe care le alegem. Fie că sursa de lumină vine din partea de sus sau de jos, sau chiar dintr-o latură mai specială, jocul luminii se va reflecta frumos pe riflajele orizontale sau verticale din cameră. În plus, suprafețele riflate au capacitatea de a crește efectul acustic al unei încăperi, astfel fiind o alegere perfectă pentru orice întreprindere menit distracției și al timpului liber.

Folosindu-ne de spațiul liber de multe ori neinspirat ce reprezintă pereții, cu ajutorul placarilor MDF putem transforma casa într-un spațiu personalizat ce va emana un stil contemporan si un spatiu lejer plin de eleganță și creativitate. Fronturile riflate cu efect 3D reprezintă un pas înainte în designul interior, aducând elementul spațiului în ecuație.