De ce să optezi pentru un mobilier încorporat în dormitorul tău

Decembrie 19, 2022

img
Locuința noastră a devenit un refugiu unde ne întoarcem după o zi lungă, departe de stresul cotidian. Dormitorul reprezintă cea mai intimă și personală încăpere din întreaga casă unde abia așteptăm să ne întoarcem pentru a ne încărca bateriile.

Fiind o încăpere care trebuie să emane liniște și în care să te odihnești așa cum se cuvine, paleta de culori trebuie aleasă cu grijă, iar spațiul să fie aerisit. Nu îl aglomera cu piese de mobilier sau piese decorative inutile. Optează pentru elemente care se pot încorpora. În felul acesta vei profita de spațiu și te vei bucura de un dormitor liniștit și estetic.

Recomandările Nett Front:

 

Spațiul de depozitare este important, iar dacă nu ai o cameră separată pentru a-ți amenaja dressingul, optează pentru un dressing încorporat în care să-ți așezi toată garderoba. Astfel, vei putea să-ți organizezi dulapul exact așa cum îți dorești: cu etajere, sertare sau zonă pentru umerașe. 

Mobilierul pentru dormitor este esențial, însă spațiul din camera ta trebuie organizat foarte bine și strategic. Din acest motiv am ales să îți prezentăm avantajele unui mobilier încorporat.

Iată argumentele noastre de ce ar trebui să optezi pentru un astfel de mobilier. 

 

1. Poate fi poziționat chiar și în colțurile camerei sau pe un perete înclinat. 

Avantajul acestor dressing-uri este că se pot face pe dimensiunile dorite și pe forma dorită. Dacă alegi să poziționezi dressing-ul pe un perete cu colțuri sau într-o zonă în care tavanul este înclinat, spațiul acela poate fi folosit și în acest fel vei profita la maxim de fiecare centimetru din camera ta. În acest fel, mobilierul va fi încorporat natural în cameră și se va simți mai degrabă ca parte a dormitorului, decât o piesă care a fost plasată în ea.

 

2. Este practic.

Mobilierul montat nu va avea goluri în care să se strângă praful și vei putea maximiza fiecare centimetru din dormitorul tău. Organizarea interiorului se poate face în funcție de nevoile tale. Rafturile sunt o soluție excelentă unde se potrivesc multe lucruri într-un spațiu mic și înclinat. 

De asemenea, dacă porți o mulțime de rochii sau costume, poți opta pentru o zonă suplimentară pentru agățat umerașele. Acest spațiu poate fi folosit și schimbat în funcție de preferințele tale. 

 

3. Poți alege culoarea peretelui în concordanță cu fronturile de ușă personalizate.

Pentru a crea o cameră aerisită, cu puține elemente, designerii de interior aleg dulapuri încorporate realizate din plăci precanelate. Fiind vorba despre dulapuri cu uși frontale personalizate atât din puctul de vedere a culoriii, cât și a dimensiunilor, recomandăm ajustarea culorii pereților în conformitate cu nuanța dulapilor. Este o modalitate ușoară de a înșela privirea și de a oferi estetică camerei tale. 

Ușile riflate sunt o opțiune cu adevărat populară, deoarece adaugă textură și creează iluzia caracteristicilor originale într-un dormitor modern.

 

4. Este multifuncțional.

Deși scopul principal al acestui mobilier încorporat este pentru a-ți organiza hainele, acesta poate fi folosit și pe post de birou. 

Dacă nu aveți o cameră special dedicată pentru un birou sau spațiul din living nu îți permite să-ți amenajezi unul, dressing-ul tău se poate transforma în zona ta de lucru sau în beauty corner-ul tău. Deschizând ușile dulapului, vei găsi un spațiu de birou unde poți atașa chiar și o oglindă și un scaun sub placajul pe care îl folosești drept masă de lucru. Partea cea mai bună este că la sfârșitul zile trebuie doar să închizi ușa și spațiul tău a devenit dintr-o dată un simplu dormitor. 

 

5. Ajută la crearea unui spațiu de dimensiuni mai mari

Ușile glisante cu oglindă au tendința să mărească spațiul dintr-o cameră, iar mascarea unui dressing din tavan până în podea va crea o cameră mult mai mare din punct de vedere optic. 

 

6. Se pot înlocui cu ușurință

Dacă te-ai decis să redecorezi camera și stilul nu se mai potrivește cu ceea ce vrei să faci, trebuie doar să optezi pentru alte uși. Compartimentarea poate să rămână aceeași, iar ușile se pot modifica astfel încât să se potrivească cu noul stil adoptat.

Umiditatea poate fi o problemă pentru mobilierul încorporat dacă acesta este montat pe un perete exterior. Majoritatea dulapurilor personalizate se montează fără panoul din spate pentru a ajuta la reducerea acestei probleme. O bună ventilație te va ajuta să previi acest impediment. 

Mobilierul făcut pe comandă necesită și o echipă de specialiști. Alege cu grijă persoanele cu care alegi să faci acest proiect și asigură-te că livrează la timp și de asemenea că finisajele sunt făcute cu cea mai mare atenție. În caz contrat, riști să primești o mobilă care nu se potrivește cu dimensiunile spațiului tău sau rezultatul să nu fie conform așteptărilor tale. 

 

Vizitează showroom-ul Nett Front!

 

Depozitarea practică va aduce întotdeauna valoare unui dormitor. Ei bine, acest mobilier încorporat va transforma acele spații incomode într-un mobilier practic cu dulapuri încorporate.