Cum să utilizezi potențialul decorurilor noi înfoliate în mod fresh și contemporan

Mai 22, 2023

img
Tendințele culorilor pentru anul 2023 continuă să fie dominante în tonurile mai închise, așa cum ne-am obișnuit cu tendințele ultimelor cinci ani. Nu este întâmplător faptul că culorile închise au o calitate pozitivă de a crea spații elegante, cu caracter distinct și rafinat, la fel cum în trecut se crea acest efect cu nuanțe albe sau foarte deschise. Gândiți-vă la stilurile vechi, imaginați-vă o cameră regală cu pereți albastru închis combinată cu mobilier din lemn masiv sau la stilurile mai moderne și industriale, unde nuanța de bază era întotdeauna una închisă, combinată cu texturi diferite, de la lemn până la beton. În intersectarea acestor două extreme de stiluri, putem reinterpreta cu ușurință decorurile într-un stil contemporan, cu cele mai noi modele de uși riflate și compoziții de mobilier moderne. Având acestea în vedere, vă prezentăm cele 13 noi folii.

Gama de decoruri Ultra Mat Perlat

img

Gama de folii Ultra Mat Perlat oferă decorurilor o suprafață mată ușor texturată, cu detalii vizibile la apropiere și percepute prin atingere, evidențiindu-se diferența față de suprafețe ultra mate netede. Un alt aspect foarte important legat de suprafață este că, privite de la distanță, reflectarea luminii pare mai granulată. Datorită acestei suprafețe, culorile capătă un aspect mult mai natural. Nu este de mirare că denumirile nuanțelor în această gamă fac referire la această caracteristică: Alb Clasic Ultra Mat Perlat, Bej Nisip Ultra Mat Perlat, Verde Forest Ultra Mat Perlat, Albastru Parisian Ultra Mat Perlat, Negru Clasic Ultra Mat Perlat.

În compoziția bucătăriei și sufrageriei  prezentată în imagine, putem găsi elemente asociate atât stilului clasic, cât și celui contemporan. Să le analizăm pe rând: 

 • spațiul conține în proporții egale elemente clasice și moderne

 • stucatura de pe tavan, podeaua din lemn masiv și placajul original de marmură atrag atenția asupra valorilor clasice

 • accesoriile din metal sunt realizate într-o formă modernă, dar amintesc de aramă sau aur prin materialul și culoarea lor

 •  în ceea ce privește compoziția mobilierului, am proiectat o structură modernă și contemporană. Pentru a obține un efect rafinat, dar totuși interesant și dinamic, am aplicat o metodă armonioasă de combinare: am asociat o culoare uni, o imitație de lemn potrivită, apoi am ales o textură naturală, precum marmura, și în cele din urmă am legat totul cu accesorii cu suprafață metalică, astfel încât fiecare element să primească aceeași grad de atenție.

 În această bucătărie în formă de L, am utilizat cele patru modele de frezări din colecția noastră numărul doi din gama riflată, și anume: A330/R3T4 Verde Forest UMP (frezare cu mâner), A333/R3T4 Verde Forest UMP (frezare pe cant asimetric), A332/R3T4 Stejar Catania Ambră (frezare riflată) și A331/R3T4 Stejar Catania Ambră (frezare riflată cu mâner).

Alege modelul de frezare potrivit stilului tău cu noile decoruri Ultra Mat Perlat

img

Să enumerăm decorurile din categoria perlat și să vedem de ce le recomandăm în combinațiile de frezarările următoare. Primul model este Cant R3 Alb Clasic Ultra Mat Perlat, care reprezintă o alegere perfectă pentru iubitorii stilului minimalist. Arată foarte bine cu un mâner mat negru sau cu un sistem push de deschidere a ușii, pentru cei cu adevărat fanatici ai minimalismului. 

imgimgimgimg

Al doilea model este A340/R2T7 Bej Nisip Ultra Mat Perlat, din a doua noastră colecție de frezare riflată, cu frezare asimetrică pe cant și cu mâner, încadrându-se în categoria modernă nonconformistă, deoarece poate fi combinat în mai multe feluri de compoziție. A343/R2T7 Verde Forest Fibros, cu frezare asimetrică pe cant, aparține, de asemenea, celei de-a doua colecție de fr. riflate și poate fi combinată cu alte trei modele. A patra combinație reprezintă o opțiune mai sofisticată, A251/R3 Albastru Parisian Ultra Mat, un model cu frezare clasică și riflată, care redă perfect seriozitatea și eleganța nuanței de albastru închis. În cele din urmă, avem o ușă cu suprafață complet riflată, A352/R3 Negru Clasic Ultra Mat Perlat, care reprezintă o alegere perfectă pentru iubitorii stilului industrial și poate conferi un aspect mai contrastant și mai jucăuș unui spațiu pop art.

Gama de decoruri Ultra Mat

img

După cum am menționat deja în paragraful de mai sus, cele două diferențe principale între ultra mat și ultra mat perlat sunt următoarele: suprafața perlată are un aspect granulat, pe care îl putem observa când atingem și modul în care lumina se reflectă pe surafața lor, iar cea mai importantă caracteristică a foliilor ultra mate este că are cea mai netedă suprafață dintre toate foliile, atât de netedă încât rivalizează cu suprafețele vopsite.

Paleta noastră ultra mat s-a extins cu două nuanțe foarte închise, una fiind indigo, a cărei pereche o putem găsi și în categoria fibroasă, și cealaltă fiind un negru cărbune foarte închis. Ambele culori sunt alegeri perfecte dacă avem în plan utilizarea accesoriilor metalice în jurul ușilor sau dacă ne plac contrastele între culori foarte deschise și închise. Sau o combinație echilibrată între yin și yang, așa cum puteți vedea și în imaginea 3D de mai sus, unde am utilizat simultan o colecție de frezări care permite combinarea celor patru modele de frezări și perechile de folii în cadrul aceleiași compoziții: în partea stângă, Cant R3 Indigo Ultra Mat, iar celelalte uși riflate sunt A351/R3 Indigo Fibros. Prin această compoziție, demonstrăm că culorile solide nu sunt deloc plictisitoare, ci ascund o mulțime de posibilități în interiorul lor.

Ce fel de frezări recomandăm pentru nuanțe foarte închise?

imgimg

Decorul Indigo l-am asociat din nou cu un model clasic, A130/D Indigo Ultra Mat, care poate fi potrivit de la o bucătărie de stil clasic până la o cameră de lucru sau dormitor, cu accente de marmură și accesorii metalice lucioase. În timp ce negrul cărbune l-am ales din noile noastre colecții cu suprafețe riflate și minimaliste, optând pentru A341/R2T7 Negru Ultra Mat, pe care îl putem imagina într-un stil industrial, în stil scandinav sau într-o combinație inspirată de est, de exemplu, asociat cu un roșu aprins.

Gama de decoruri Fibros

img

Decorurile noastre fibroase sunt, practic, opusul foliilor de structo, dar cu linii mai subțiri. Diferența vizibilă și tactilă este că pe suprafața structo liniile sau fibrele sunt reliefate, în timp ce pe suprafața fibroasă par a fi niște mici zgârieturi pe folie. O altă caracteristică clară și foarte importantă este că, deși textura lor imită lemnul real, culoarea lor este uniformă. Această gamă de folii este atât de populară deoarece surprinde esența stilului vintage, amintindu-ne de mobilierul de lemn masiv vopsit. Culorile în care sunt disponibile acoperă caracteristicile tendințelor contemporane, precum Gri Deschis Fibros, Verde Stuf Fibros, Verde Forest Fibros, Albastru Parisian Fibros, Indigo Fibros.

Pe imaginea de mai sus, am creat un spațiu modern, prietenos și luminos, combinând cu imitație de lemn deschis în tentă de culoare mai caldă. Rezultatul este unul simplu, dar dinamic, practic, dar primitor, creativ și aerisit. Aceasta se datorează și colecției noastre de uși cu model riflat. Produsele prezentate în imagine sunt următoarele: A340/R2T7 Bej Nisip Ultra Mat Perlat - frezare cu mâner și cant asimetric, A341/R2T7 - Ulm Albit - frezare cu mâner și tăblie riflată cu cant asimetric (imitație de lemn), A342/R2T7- Verde Stuf Fibros - frezare cu tăblie riflată, A343/R2T7 - Bej Nisip Ultra Mat Perlat - frezare cu cant asimetric

Decoruri cu suprafață fibroasă, o nouă eră pentru stilul vintage contemporan

img

Recomandăm această folie cu suprafață specială și interesantă tuturor celor care apreciază simultan stilurile clasice și moderne. Este clasică datorită imitației de lemn cu linii și striații fine și paleta de culori mai sobră decât stridentă și modernă datorită posibilității ample de a combina cu orice alt decor sau accesorii, așa cum am ilustrat în imaginea menționată mai sus.

imgimgimgimg

Să vedem câteva exemple de asocieri în concordanță cu tendințele actuale: A355/R3 Gri Deschis Fibros - care înlocuiește albul pur și poate crea un efect numit "modern vintage", A144/L Verde Stuf Fibros - o nuanță tipică de verde pastel, perfectă pentru o casă tradițională cu detalii subtile, A178/T Verde Forest Fibros - un verde închis foarte adânc, care se potrivește perfect cu o casă englezească de tip cottage, cu ușă de stil shaker, A270/T Albastru Parisian Fibros - se potrivește foarte bine cu spațiile costale sau moderne de pe litoral, și A352/R3 Indigo Fibros - care, în combinație cu culori lavandă sau bej mai deschise, poate crea o atmosferă contemporană cu influențe vintage.

Gama de decor imitație de textură

img

Anul acesta am introdus doar o singură folie cu imitație de textură, dar nu trebuie să vă descurajați, deoarece are atât de multe caracteristici încât s-ar putea să fie echivalentul a trei. Salazar este și un nume de familie care înseamnă "vechea sală" (din castiliană "sala" [sală] și bască "zahar" [vechi]). Nuanța sa cenușie ruginie și modelul peteșit ne pot aminti într-adevăr de o placă de ceramică veche. Dacă o ținem spre lumină, putem observa pete ușor strălucitoare de culoare aurie. Cu siguranță ne încurajează să creăm un spațiu interesant și extravagant cu aceasta. Puteți vedea combinațiile pe care le sugerăm făcând clic pe link: recomandările noastre de frezare pentru decorul Ceramică Salazar.

13 decoruri noi pentru iubitorii trendurilor de design interior

În concluzie, merită subliniat faptul că în acest an putem spune pentru prima dată că un decor înfoliat este disponibil în trei finisaje diferite. Aceasta este o veste bună pentru cei care până acum au considerat o anumită culoare, dar nu le-a plăcut finisajul, deoarece acum pot alege exact ceea ce își închipuiau. De asemenea, este o veste bună și pentru cei care și-au amenajat deja casa într-o anumită culoare și doresc să adauge ceva nou, dar în același timp complementar. Iată o ocazie perfectă.

Vom enumera disponibilitatea decorurilor în toate finisajele, marcate cu bold cele noi:

 • Alb Clasic Ultra Mat Perlat

 • Bej Nisip Ultra Mat Perlat, Ultra Mat, Mat

 • Verde Forest Ultra Mat Perlat, Ultra Mat, Fibros

 • Albastru Parisian Ultra Mat Perlat, Ultra Mat, Fibros

 • Negru Clasic Ultra Mat Perlat

 • Negru Ultra Mat

 • Indigo Ultra Mat, Fibros

 • Gri Deschis Fibros, Ultra Mat

 • Verde Stuf Ultra Mat, Fibros

 • Ceramică Salazar

 

Vă recomandăm să folosiți filtrarea avansată pe pagina noastră de web pentru a vizualiza toate variantele de modele de frezări combinate cu toate decorurile noi introduse! 

Dacă v-a plăcut articolul, nu uitați să vă abonați la newsletter-ul nostru!

Urmărește-ne pe canalele noastre sociale: Facebook, Instagram, Pinterest, Linkedin, Youtube