Cum să creezi o compoziție de mobilier clasică aplicând ușile riflate cu ramă din gama G22

Februarie 22, 2023

img
Fronturile de ușă riflate cu rame se regăsesc în gama de produse G22 Nett Front, fiecare având o pereche din colecție. În acest articol, vă prezentăm idei pentru a folosi aceste fronturi de ușă într-o compoziție clasică de bucătărie. Ca să înțelegem legătura dintre ușile riflate, gama G22 din oferta Nett Front și compoziția clasică de mobilier, hai să reîmprospătăm anumite noțiuni de bază. Când vorbim despre stiluri de mobilă, de obicei enumerăm patru stiluri reprezentative: stilul clasic, stilul tranzițional, stilul modern, și stilul contemporan sau postmodern. Curiozitatea ușilor noastre riflate se află în faptul că aceste tipuri de ușă conțin câte un element esențial din fiecare stil major, și astfel permit designerilor o mare libertate de a le combina în munca lor, într-un mod contemporan și armonios.

Fiecare stil are un set de caracteristici care va determina alegerile noastre privind frezările, culorile sau elementele de decor folosite în compoziție. De exemplu, o ușă clasică operează cu frezări adânci și o secțiune transversală complexă, cu detalii frontale specifice (frezări cu boltă sau mustață, tăblie dungată, ramă), în timp ce stilul tranzițional sau shaker se concentrează pe esența mobilierului, folosind de exemplu rame dreptunghiulare, cu o tăblie mai joasă decât rama. Stilul modern, în schimb, se bazează pe simplitate (de exemplu, prin folosirea ușilor frezate pe cant sau frezări cu mâner), dar poate fi și extrem de complex, apelând la fronturi riflate sau forme geometrice. În esență, stilul modern se folosește de ușa de mobilier ca de un spațiu mare, liber, curat.

Putem vedea așadar că ușile riflate cu ramă se folosesc de elementele acestor trei stiluri: valorile clasice, formele dreptunghiulare tranziționale și extravaganța modernă.

Ce conține gama de produse G22?

Fronturile de ușă riflate cu rame se regăsesc doar în gama de produse G22, fiecare având o pereche din colecție.

img

Diferența dintre gamele G18 și G22 este grosimea ușilor (de 18 mm și de 22 mm). Modelele din gama G18 se încadrează în general în stilul clasic, iar tăblia ușilor este în aceeași linie cu rama. Ușile din gama G22 se încadrează în mare măsură în stilul shaker ceea ce înseamnă că tăblia de uși se află mai adânc decât rama.* Perechile de produse din colecție complementează ușile. Dacă doriți să folosiți sertare mici sau înguste în compoziția de mobilier, vă recomandă modelele noastre cu tăblii netede. În acest caz, mânerul mobilierului va fi prins de tăblie și nu de ramă, deoarece în cazul sertarelor mici, ramele sunt prea înguste pentru a ține un mâner. Nu recomandăm prinderea mânerului de suprafețele riflate deoarece talpa mânerului nu se va prinde bine de riflaj.

Hai să punem cap la cap compoziția noastră clasică de mobilier!

img

Este bine să ne amintim în cazul oricărei compoziții de detaliile substilului pe care l-am ales, precum și de natura accesoriilor pe care le dorim. La aceste fronturi de uși, avem la dispoziție trei tipuri de decor: culoarea uni care accentuează suprafața riflată; imitația de lemn cu granulație fină; și imitațiile de textură cum ar cele sidefate sau de pânză. Fiecare substil atrage după sine o altă gamă de accesorii, creând astfel o ambianță finisată. Iată recomandările noastre de decor pentru stilurile clasice:

  • Vintage:  decoruri alb uni, culori uni pastelate, culori uni stridente

  • Country: imitație de lemn cu granulație fină

  • Cottage: culorile pământului, precum maro și verde spălat, gri taupe

  • Provence: nuanțe plăcute de bej sau crem care ne aduc aminte de crème brulée, nuanțe romantice de roșu sau bordeaux

  • Regal: trezește sentimentul de eleganță și rafinament prin culori deschise cum ar albul de zăpadă, sau mai închise, de albastru parisian

Să ne uităm la un exemplu ușor prin analiza compoziției clasice de mobilier de bucătărie:

img

1. Să începem cu electrocasnicele și accesoriile de bucătărie încorporate: avem grijă să așezăm întotdeauna cuptorul, plita și hota pe o linie verticală. Să evităm cuptoarele încorporate în mobilier înalt și cuptorul cu microunde pentru că au un efect prea modern. Carcasa și robinetul pot fi din ceramică simplă, silgranit, din marmură sau metalic, dar să evităm carcasele din inox. Robinetul trebuie să fie din metal sau cu aspect metalic: fier, cupru, bronz, aur. Toasterul și fierbătoarea electrică trebuie să se potrivească, de asemenea, cu stilul unuia dintre substiluri clasice. Formele moderne și suprafețele din plastic trebuie evitate în compoziția acestui stil.

2. Un frigider încorporat este cea mai elegantă alegere, dar dacă nu avem ocazia de această abordare, este bine să alegem unul care se potrivește în culoare și în formă cu restul mobilierului. De exemplu, stilului vintage i se potrivește marca Smeg. Să încercăm să ne ferim de design-ul modern și suprafețele din plastic.

img

3. Alegerea blatului și a placării de perete este una grea deoarece aceste două vor lega compoziția, și astfel, toate elementele trebuie să se armonizeze între ei. O regulă generală este că în cazul mobilierului de culoare uni, podeaua, blatul și placarea de pereți pot avea orice altă culoare. Iată recomandarea noastră de combinații:

imgimgimgimg
  • Vintage: mobilier uni pastelat + podea gresie în stil vintage/cu model pătrat + blat imitație de lemn cretat pal, iar placarea de pereți este tot gresie în stil vintage. Este recomandat ca culoarea pereții să fie foarte asemănătoare cu cea a mobilierului + mânerul poate fi autentic cu inserții ceramice sau din sticlă.

  • Country: mobilier de imitație de lemn cu granulație fină + podea din plăci de pavaj din piatră naturală + blatul dintr-o piatră care se potrivește cu podeaua, sau este o imitație de lemn care se potrivește cu culoarea fronturilor. Peretele este alb puritan sau piatră decorativă. Pentru mâner, cea mai bună alegere este fierul forjat într-o formă clasică, în negru.

  • Cottage: mobilier verde spălat + podeaua din piatră naturală sau un efect de lemn clasic sau rustic + blatul dintr-o piatră care se potriveste cu podeaua sau un efect de lemn care se potrivește cu culoarea frontului, placarea de perete este o faianță albă cât mai simplă și tradițională. Mânerul poate fi îndrăzneț în formă de scoică sau perechea lui alungită sau sferică din colecție, din cupru sau bronz.

  • Provence: mobilier bej + podea din travertine natural, pardoseală terracotta sau imitație de lemn clasic sau gresie stil provence. Blatul să fie mai deschis sau mai închis la culoare decât mobila, și să aibă un aspect natural. Placarea de perete poate să fie decorată sau o faianță simplă, autentică. Mânerul este extrem de prelucrat, din fier forjat cu un detaliu ceramic, sau având o formă autentică făcută din cupru.

  • Regal: mobilier albastru parisian închis + podea din marmură deschisă + blat și placare de perete din aceeași fel de marmură ca totul să se complementeze. Mânerul să fie din bronz, cupru sau o altă nuanță metalică, dar să evităm variațiile cu aspect antic care rezultă într-un aspect rustic. Modelul și prelucrarea mânerului să ne amintească de decorurile regale.

Iată sfaturile noastre finale pentru a crea o compoziție clasică autentică cu fronturile noastre riflate:

img

Esența vizuală a compoziției clasice este de a folosi multe diviziuni mici (multe sertare mici) și de a alege garnituri de mobilier mai tradiționale (deschidem ușile cu mâner în loc de sistemul push). Să încercăm să creăm un aspect simetric și armonios, de exemplu, prin așezarea corpurilor superioare în linie cu cele inferioare.

În cazul corpurilor de mobilier înalte, trebuie să proiectăm mobilierul cu două părți și două uși, astfel încât ușile să fie în linie cu corpurile inferioare. 

În cazul corpurilor inferioare, folosim mărimi de lățime mai înguste: să nu depășim lățimea de 600 mm, astfel compoziția devine prea modernă. Recomandăm mărimile standard de 400/450/500/600 mm. Dacă dorim o soluție cu sertare, este bine să folosim perechea ușilor din colecție cu tăblii netede pe care putem monta mânere cu ușurință. Să evităm soluțiile cu sertare ascunse: un mâner mic clasic montat orizontal pe o ușă mare arată prea modern și disproporționat pentru esența stilului clasic.

În cazul corpurilor superioare, vă recomandăm în mod special soluții cu vitrine.

Ultima ajustare ar fi combinarea și poziționarea mânerelor: dacă este posibil, alegeți un mâner din colecția noastră în formă alungită sau sferică, adăugând un plus de caracter mobilierului. În afară de sertare și mașina de spălat încorporată, mânerul trebuie prins întotdeauna în poziție verticală.

Acum deja vezi cât de ușor este să compui o compoziție clasică!

Deoarece forma ușilor îmbină trei stiluri diferite, este logic să te întrebi dacă nu cumva le poți folosi și alte tipuri de compoziții. Ba da! Putem folosi ușile atât în compoziții tranziționale, cât și moderne, atât timp cât le combinăm cu accesorii în mod contemporan și creativ. Fronturile de ușă riflate cu ramă G22 reprezintă categoria de stil contemporan, o abordare nouă a stilurilor clasice fără să le denatureze, aducând noi valori în design.

Dacă ți-am stârnit interesul și te interesează fronturile noastre riflate de ușă pentru o compoziție clasică, iată câteva opțiuni:

Ți- plăcut postarea noastră? Te interesează cele mai noi tendințe din lumea designului interior și a mobilelor? Înscrie-te la newsletter-ul nostru și te vom servi cu informații noi de două ori pe lună.

Îți mulțumim că ai ales produsele noastre!